Θερμομονωτικά τσιμεντοκονιάματα

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχε να αντιμετωπίσει η εταιρεία τα τελευταία χρόνια, ήταν ή διαχείριση των αποβλήτων πολυουρεθάνης, που προκύπτουν από την παραγωγή και χρήση προϊόντων πολυουρεθάνης.

Τα βιομηχανικά απόβλητα πολυουρεθάνης, δυστυχώς δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, όπως ισχύει στην περίπτωση άλλων θερμοπλαστικών υλικών (π.χ. πολυστερίνη). Αυτός είναι και ο λόγος που μέχρι προσφάτως , στην Κύπρο, κατέληγαν σε σκυβαλότοπους.

Επενδύοντας στην έρευνα και την υψηλή τεχνολογία, η εταιρεία δημιούργησε μια καινοτόμα εφαρμογή για την επεξεργασία των αποβλήτων αφρού πολυουρεθάνης

Η καινοτομία αποτελείται από 3 σκέλη :

  • Δημιουργία συστήματος διαχείρισης αποβλήτων πολυουρεθάνης, που προέρχονται από την παραγωγή και χρήση προϊόντων πολυουρεθάνης, τα οποία προκύπτουν από την ίδια την εταιρεία αλλά και από άλλες εταιρείες, διευκολύνοντας τις να διεκπεραιώσουν τις νομοθετικές τους υποχρεώσεις περί διαχείρισης αποβλήτων, έναντι στους Περί αποβλήτων νόμους 2011 και 2012.
    Η εταιρεία έχει εξασφαλίσει άδεια διαχείρισης Αποβλήτων Πολυουρεθάνης, από το Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Κύπρου.
  • Ανάπτυξη τεχνογνωσίας, κατασκευή εξοπλισμού επεξεργασίας των αποβλήτων και κατασκευή συστήματος παραγωγής θερμομονωτικού τσιμεντοκονιάματος, βασισμένο σε κοκκοποιημένο αφρό πολυουρεθάνης..
  • Παραγωγή τσιμεντοκονιάματος πολυουρεθάνης THERMINK, με μοναδικές φυσικές και μηχανικές ιδιότητες, για χρήση ως θερμομόνωση και ηχομόνωση σε δώματα, δάπεδα και οροφές.

Ως συνέχεια του καινοτόμου έργου για το οποίο η  εταιρεία βραβεύτηκε με το Κυπριακό Βραβείο Καινοτομίας στον τομέα Μεταποίησης (2014), η εταιρεία επέκτεινε την άδεια διαχείρισης αποβλήτων πολυουρεθάνης, σε άδεια διαχείρισης αποβλήτων πολυουρεθάνης και πολυστερίνης (εξηλασμένης και διογκωμένης) και προχώρησε στην παραγωγή ενός ακόμα θερμομονωτικού τσιμεντοκονιάματος με βάση ανακυκλωμένη πολυστερίνη (PS THERMINK). 

Όπως και το THERMINK, το υλικό PS THERMINK χρησιμοποιείται επίσης για την θερμομόνωση πατωμάτων, δωμάτων και οροφών (διαφοροποιούνται όμως τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά).

Με αυτή την πρακτική η εταιρεία συμβάλλει στην επίλυση του προβλήματος ύπαρξης τεράστιων ποσοτήτων αποβλήτων πολυστερίνης (από κουτιά συσκευασίας, ψαραγορές, κτλ.) και πολυουρεθάνης (από δομικά και θερμομονωτικά προϊόντα, βιομηχανικά και οικιακά ψυγεία κτλ) . Τα απόβλητα αυτά  μέχρι προσφάτως  κατέληγαν σε σκυβαλότοπους.

Η «Nicolaides & Kountouris Metal Company Ltd»  βραβεύτηκε το 2016, με το ΠΡΩΤΟ Βραβείο Cyprus Inneon Eco Innovation Award - Βραβείο Οικο-Καινοτομίας της πλατφόρμας Inneon (Network of Eco-Innovation Investment) η οποία στηρίζεται και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Φωτογραφίες από την τοποθέτηση και χρήση των υλικών THERMINΚ και  PS THERMINK μπορείτε να δείτε στον σύνδεσμο :http://www.nkmetal.com.cy/psthermink_gr.html

DOWNLOAD THERMINK BROCHURE DOWNLOAD PS THERMINK BROCHURE
Picture


Picture
Picture Picture
Picture Picture
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ